top of page

סדנאות לגיבוש אסטרטגיה

בהירות לגבי מטרות וכיוון הארגון הינו תנאי להצלחתו. יחד עם הצוות שלכם נסייע לגבש תמונה ברורה של המקום אליו אתם חייבים לכוון ונמפה את הדרכים להגיע אליו. בסוף סדנת התכנון החוויתית נוודא שיש החלטות ברורות  לגבי מה נדרש לעשות החל ממחר בבוקר – ותוך כדי התהליך נגייס את הצוות כשותפים עם תחושות אחריות להשגת מטרות הארגון.

אסטרטגיה נועדה לתת תמונה ברורה- לאן הארגון רוצה להגיע, או בשפה אחרת: מהי תמונת הסיום. אסטרטגיה ברורה מאפשרת מיקוד, ומהווה כלי מרכזי בקבלת החלטות.

 

ארגון בו יש בהירות לגבי המטרה יכול להרשות לעצמו לשחרר ולבזר החלטות וכך לפעול באופן דינאמי. יתר על כן, כאשר אנו ממוקדים במטרה ולא בדרך, אנחנו פחות 'נתפסים' בדרך ויכולים להרשות לעצמו לשנות ולהתאים את עצמנו בהתאם למציאות המשתנה.

 

אין ספק שהנהלת הארגון היא הקובעת את המדיניות, אך ככל שהצוות, בייחוד בחברות קטנות וחברות הזנק, מעורב בתהליך, רמת ההבנה ורמת המחויבות שלו למטרות החברה תגבר באופן משמעותי.

 

כאשר אנחנו רצים לעבר המטרה, מאוד קשה לקבל את ההחלטה לשנות כיוון. הסיבה לכך חייבת להיות טובה וברורה. כאן נכנסים לתמונה היעדים. ארגון אשר משקיע מספר שעות באופן תקופתי (אחת לחודשיים-שלושה) ובודק את עצמו מול היעדים יכול להבין אם הדרכים שבחר אכן מובילות אותו למטרה ולקבל במהירות החלטות לשנות כיוון או להסיט משאבים לפי הצורך.

הגדרה מדויקת של מטרות ויעדים היא סוד ההצלחה ויכולה באופן אולי מפתיע להיות המפתח לארגון דינאמי וגמיש.

מטרות האסטרטגיה?

התהליך שלנו

4

יישום האסטרטגיה

יישום

3

סדנת גיבוש אסטרגיה

סדנה

תכנון

2

תכנון הסדנה

1

הגדרת מטרות הסדנה

הגדרת מטרות

1. הגדרת המטרות - 

לכל ארגון יש מאפיינים ייחודים, רקע שונה ובעיקר אנשים ותרבות שונה. על כן אנחנו שמים דגש רב על היכרות עם הארגון וצרכיו. יחסי השותפות שאנחנו בונים עם הלקוחות שלנו חיוניים להמשך התהליך. רק לאחר שאנו משוכנעים כי "הבנו את הארגון" אנחנו ניגשים לשלב הבא – הגדרה מדויקת ומיקוד מטרות הסדנה. יחד נוודא כי ברור מהם ההישגים הנדרשים בסוף הסדנה.
במהלך שלב זה, נבין יחד מהו אופק התכנון הרלוונטי לחברה, מהי רמת הפירוט הנכון לארגון, מיהם בעלי העניין הרלוונטיים (למשל הנהלה /דירקטוריון / לקוחות / שותפים / מנהלים אחרים) ואם צריך גם נראיין אנשים רלוונטיים.

מטרת תהליך זה היא לוודא שתוצאות גיבוש האסטרטגיה יהיה רלוונטיות לארגון וימומשו בפועל.

2. תכנון - 

בשלב התכנון, נחליט מיהם השותפים הנכונים לתהליך גיבוש האסטרטגיה, נבנה את היום באופן מדויק, כך שיאפשר אווירה יצירתית שמאפשרת לבחון בפתיחות את כיווני העתיד מחד, והתכנסות למסגרת זמנים מוגדרת ומדויקת מאידך, אשר יאפשרו לנו לעמוד בסוף הפעילות ביעדים שהוגדרו. כחלק מתהליך התכנון, ולאחר תיאום עם הלקוח, נציע לעתים "משימות הכנה" למשתתפים על מנת להכין רקע לסדנה ולגייס אותם לתהליך גיבוש האסטרטגיה.
חלק מכריע בשלב התכנון הינו להגדיר מראש את תהליך יישום האסטרטגיה, החל מהמפגש הראשון לאחר סדנת גיבוש האסטרטגיה וכלה בתהליכי הבקרה שיסייעו ליישום אפקטיבי של האסטרטגיה.

3. הסדנה

עצמה יכולה להתקיים חדר דיונים מרווח או באוהל במדבר – הכל בהתאם לצרכים ואילוצי הלקוח. בסדנה ישולבו פעילויות התנסותיות חווייתיות שמטרתם לאפשר שיח פתוח, יצירתיות ומחויבות במהלך כל הסדנה.

מנחה הסדנה נדרש במהלך היום לקחת חלק פעיל מאוד על מנת להבטיח מעורבות של המשתתפים, זרימה של היום ועמידה בלוחות הזמנים!

סדנת גיבוש אסטרטגיה יכולה להיות בת יום אחד או יומיים בהתאם לגודל הקבוצה, אופק התכנון, ורמת התכנון הנדרש.

4. יישום האסטרטגיה

עכשיו העבודה מתחילה! אין דבר יותר מתסכל מלהשתתף בתהליך גיבוש אסטרטגיה ולגלות שבסוף שום דבר לא קרה. אנחנו מחויבים לכך שביום הסדנה יתקבלו החלטות ושאלו יתקיימו! ישנם מגוון דרכים שונות על מנת לוודא שהאסטרטגיה תהווה כלי אמיתי בארגון, החל מהגדרת בעלי תפקידים, תהליכי בקרה, פרויקטים תומכים ועוד. נוכל להציע כיצד ניתן לממש באופן עצמאי לחלוטין את מימוש האסטרטגיה או ללות אותכם בנקודות הקריטיות.

אנחנו כאן ליצור שינוי כי אנחנו מאמינים ששינוי, זה כל ההבדל.

הגדרת מטרות הסדנה
תכנון הסדנה
סדנת גיבוש אסטרגיה
יישום האסטרטגיה
Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
bottom of page