top of page

פיתוח צוות

השקעה בפיתוח צוות עשויה להיות ההשקעה הטובה ביותר שתעשו בארגון שלכם! תהליך פיתוח צוות נכון בונה אמון, מקטין את הקונפליקט, מעודד תקשורת ומגביר את שיתוף הפעולה.  צוות יעיל פירושו עובדים יותר מעורבים, ובסופו של דבר – עשוי להגדיל את השורה התחתונה. יתרה מזאת מחקרים רבים הוכיחו כי לכידות צוותית מגבירה באופן משמעותי שימור עובדים בארגון.

 

פיתוח צוות אינו מסתכם בארוחה טובה

מתברר כי אושר ולמידה קשורים מאוד זה לזה. אך אף אחד מהגורמים האלו אינו עומד בפני עצמו – התנסותית משמעותית ומהנה יכולה בהחלט לתרום לתהליך בתנאי שהיא משולבת עם למידה. האתגר בפיתוח צוות ישולב ב:

  • בניית סביבה פתוחה לשיח

  • הגברת האמון בין המשתתפים

  • שיקוף תבניות התנהגות של חברי הצוות

  • זיהוי חסמים לשיתוף פעולה

  • החלטה על שינויים מעשיים

פיתוח צוותי הנהלה>

פיתוח צוותי הנהלה
 

לצוותי הנהלה יש מספר מאפיינים ייחודים. הבולט ביניהם הינו המתח המובנה בין האחריות בתחום המוגדר למנהל (כגון מנהל פיתוח, מנהל כספים) לבין האחריות שלו כחבר צוות הנהלה. מורכבות זו לעיתים מקבלת משנה תוקף בחברות בתהליכי צמיחה.

בשלב ההכנה נוכל להציע מספר דרכים להתייחסות למרכיב זה, לסייע למנהלים, להבין את המורכבות והמשמעות ואף דרכים להתמודד עם האתגר הנוסף שלעיתים הינו חדש עבורם.

לא משנה כמה אנשיך מבריקים, והאסטרטגיה שלך מעולה, אם אתה משחק משחק סולו, תמיד תפסיד לצוות.

ריד הופמן, מייסד לינקדין

התהליך שלנו

5

המשך שימור ופיתוח הצוות

הטמעה

4

מדידת אפקיביות של הצוות

מדידה

3

סדנת פיתוח צוות

סדנה

2

תכנון סדנת פיתוח צוות

תכנון

1

הכרות עם הארגון

הכרות

1. היכרות עם הארגון והצוות-

לרוב ברור לכל המעורבים ששיתוף פעולה ועבודת צוות הינם חיוניים – אך לא תמיד זה קורה בפועל.  זה לא מספיק להבין כי נכון וטוב לעבוד אחד עם השני, חייבים להבין מדוע זה לא קורה. לכן אנחנו שמים דגש רב על היכרות עם הארגון והצוות. יחסי השותפות שאנו בונים עם הלקוחות שלנו חיוניים להמשך התהליך. אנו בוחרים את הכלים המתאימים על מנת להבין היכן הפערים נמצאים, לעיתים נראיין מנהלים וחברי צוות ופעמים נשתמש בסקרים. הכל על מנת לוודא שנוכל לייצר את השינוי הנדרש בצוות.

2. תכנון

שלב התכנון הינו תהליך אינטראקטיבי בו נתאים את תכני הסדנה ודרך העברתם על פי המטרות שהגדרנו, באופן המיטבי לצרכי ואילוצי הארגון. בהתאם למידע שנאסוף נגדיר מהו המיקום הנכון, אורך הסדנה, מבנה והפעילויות שייכללו בה. אנחנו מאמינים בתכנון מפורט ביותר – וזאת על מנת לאפשר את מירב הגמישות בשטח. התכנון יכלול גם התייחסות להמשך תהליך ההטמעה – לרבות תהליכים פנים ארגוניים שהלקוח יכול להוביל בעצמו.

3. הסדנה -

הסדנה עצמה יכולה להתקיים במרחב עירוני או בשטח, בכל מקום בארץ (ולעיתים גם מחוצה לה) –כנגזרת של הצרכים. במהלך הסדנה נקפיד על מספר עקרונות:

הכרות עם הארגון
תכנון סדנת פיתוח צוות
סדנת פיתוח צוות
  • בניית קבוצת למידה המאפשרת שיח פתוח

  • קשר אישי ופתוח עם המשתתפים

  • שימוש בפעילויות התנסותיות חווייתיות ומהנות שמטרתן לקדם למידה

  • עיבוד התכנים בקבוצות יאפשר לאפשר למשתתפים ליישם את מה שנלמד בסדנא ביומיום

  • הקפדה על למידה אישית אותנטית – לא רק סיסמאות!

4. מדידה

כשלושה שבועות לאחר הסדנה, נעביר שאלון ממחושב אנונימי על מנת ללמוד על אפקטיביות הסדנה ולמקד תהליכי המשך. אנו מעבירים ללקוחות שלנו פענוח ראשוני של השאלון ותובנות מרכזיות אשר יהוו בסיס להמשך העבודה.

ומדוע רק שלשה שבועות אחרי? הסיבה פשוטה, סדנאות התנסותיות הן חוויה חזקה וחשוב לנו למדוד את השינוי שהשגנו בקרב המשתתפים,  בלי שעוצמת החוויה תשפיע על המדידה.

5. הטמעה

בהתאם להגדרת המטרות ולתוצרי הסדנה, נגדיר  עם הלקוח את מהלכי ההמשך להטמעה. ישנן דרכים רבות להטמיע למידה, החל ממפגשים קצרים, סדנאות, פעילויות בהובלת הארגון, פרויקטים, תהליכים חדשים בארגון ועוד.

מדידת אפקיביות של הצוות
המשך שימור ופיתוח הצוות
Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
Anchor 5
bottom of page